یکی از شاخه های معماری که در دهه های اخیر در ساخت و طراحی ساختمان ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است، معماری داخلی است.
معماری داخلی همانطور که از نامش پیداست به فضای داخل ساختمان ها می پردازد. این رشته اغلب همانند طراحی داخلی در نظر گرفته می شود، اما در واقع تفاوت هایی بین این دو زمینه وجود دارد. در این مقاله از سایت، توضیح می دهیم که معماری داخلی چیست و چگونه در این زمینه کار کنیم.
وظایف یک معمار داخلی چیست؟
معماران داخلی ممکن است بر روی پروژه های متنوعی کار کنند، از جمله فضاهای تجاری مانند مغازه ها و فروشگاه ها، فضاهای اداری و همچنین ساختمان های مسکونی. وظیفه یک معمار داخلی فراتر از انتخاب مبلمان و وسایل تزئینی است.
معمار داخلی باید از قوانین ساختمان، قوانین ایمنی و دسترسی و همچنین دانش مصالح، روشنایی و آکوستیک آگاهی کامل داشته باشد. او باید بتواند به طور موثر با کارفرما، پیمانکار و سایر متخصصان درگیر در پروژه ارتباط برقرار کند و بتواند بودجه و زمان بندی را مدیریت کند.
معماران داخلی حرفه ای برای طراحی و ساخت و یا بازسازی فضاهای داخلی هستند. آنها فضاهای زندگی را برای یک ساختمان موجود طراحی می کنند که با قوانین ساختمان مطابقت دارد و در عین حال امکانات مختلفی مانند سیستم های گرمایش و سرمایش را نیز در بر می گیرد. آنها نه تنها باید نحوه استفاده از یک فضا را در نظر بگیرند، بلکه باید به نحوه درک و درک فضا نیز توجه کنند. همه این اقدامات باید در چارچوب بودجه تعیین شده توسط کارفرما باشد.
مجموعه وظایف یک معمار داخلی را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد.
مشاوره به کارفرما:
معمار داخلی با مشتری صحبت می کند تا از نیازها، اهداف و علایق آنها در طراحی داخلی مطلع شود. معمار داخلی همچنین با سایر افراد پروژه از جمله معمار و مهندس عمران همکاری می کند تا به یک طرح جامع و منسجم برسد.
برنامه ریزی فضایی:
معمار داخلی وظیفه طراحی نقشه و جریان فضاهای داخلی را بر عهده دارد. وی در این طرح مولفه هایی مانند الگوهای حرکتی، دسترسی و نیازهای کاربردی را برای ایجاد فضاهای بهینه و کاربردی در نظر می گیرد.
طراحی و انتخاب متریال:
معمار داخلی مسئولیت انتخاب مصالح، نازک کاری و مبلمان را به گونه ای بر عهده دارد که نیازهای کارفرما و متناسب با بودجه باشد. در این انتخاب معیارهایی مانند دوام، زیبایی و ماندگاری نیز باید در نظر گرفته شود.
مستندات فنی:
معمار داخلی اسناد فنی شامل نقشه ها و سایر اسناد خاص را برای انتقال طرح به پیمانکار و مجریان پروژه ارائه می کند. این اسناد باید دقیق و دقیق باشد تا بتوان طرح را به درستی اجرا کرد.
مدیریت پروژه: معماران داخلی اغلب مسئولیت مدیریت پروژه از مفهوم تا اجرا را بر عهده دارند. آنها باید بر کار پیمانکاران نظارت کنند و اطمینان حاصل کنند که پروژه به موقع و در حد بودجه تکمیل می شود.
قوانین و مقررات ساختمان: یک معمار داخلی باید دانش عمیقی از قوانین و مقررات ساختمانی داشته باشد تا اطمینان حاصل شود که طراحی تمام الزامات ایمنی و دسترسی را فراهم می کند.
عموما معماران داخلی مسئول ایجاد محیط مناسب در داخل ساختمان هستند. آنها باید همه چیز را در نظر بگیرند، فضا در نگاه اول چگونه به نظر می رسد، استفاده از آن و ایده های خلاقانه در مورد آن. آنها نه تنها فضاها بلکه سبک زندگی را در ساختمان طراحی می کنند.
بازسازی داخلی
علاوه بر طراحی داخلی ساختمان، یکی دیگر از شاخه هایی که معمار داخلی می تواند در آن فعالیت کند، نوسازی فضاهای داخلی و تغییر آنها بر اساس برنامه جدید است. این برنامه می تواند تغییر عملکرد یک فضا یا بازسازی فضا و استفاده مجدد از آن با همان کاربری قبلی باشد. تغییر کارکرد فضاهای داخلی امروزه در بازار معماری ایران رواج زیادی دارد. یکی از متداول ترین پروژه ها در این منطقه تغییر کاربری خانه های سنتی و تبدیل آنها به هتل های بوتیک است که از دهه هشتاد میلادی بسیار محبوب شده است.
خانه مدرن
البته لازم به ذکر است که پروژه های مربوط به بناهای تاریخی با همکاری نزدیک با کارشناسان حوزه مرمت و بازسازی انجام می شود. اما در هر صورت نقش معمار داخلی در اندیشیدن تدابیر مناسب برای بازطراحی فضاهای داخلی و تطبیق آن با زندگی امروزی با توجه به ابعاد مختلف معماری، سازه، مصالح و امکانات بسیار برجسته است.
برای درک بهتر هر یک از این دو رشته، لازم است تفاوت بین طراحی داخلی و معماری داخلی را درک کنیم.
معماران داخلی با نوسازی سازه سروکار دارند، کل ساختار داخلی را طراحی می کنند و در سطح فنی تری در فرآیند طراحی شرکت دارند. آنها با سازندگان، پیمانکاران و تکنسین ها کار می کنند تا بازسازی یا نوسازی یک سازه موجود را تسهیل کنند.
تفاوت معماری داخلی و طراحی داخلی این است که همه معماران باید مجوزی داشته باشند تا خود را معمار بنامند و معماری را انجام دهند.
طراحی داخلی بیشتر در مورد زیبایی شناسی است، اما معماری داخلی حرفه ای است که بر معماری و برنامه ریزی فضا تمرکز دارد.
معماران داخلی طراحانی هستند که در سطح فنی تری درگیر فرآیند طراحی هستند. آنها با سازندگان، پیمانکاران و تکنسین ها کار می کنند تا بازسازی یا نوسازی یک سازه موجود را تسهیل کنند. نمونه بارز این امر می تواند معماری داخلی هتل ها باشد که در آن نه تنها با طراحی اتاق های مختلف سروکار داریم، بلکه نحوه اتصال آنها به یکدیگر در فضاهای بزرگتر مانند راهروهای بین بال های هتل نیز وجود دارد. و اتصال فضاهای داخلی آن نیز یک بحث طراحی است.
برای معمار شدن به مدرک نیاز دارید. اگر به سراغ طراحی داخلی می روید، تنها با کسب مهارت های طراحی و عملی و داشتن یک نمونه کار قوی، امکان کار بدون مدرک دانشگاهی را دارید. در طراحی داخلی همه چیز در مورد ایجاد یک فضا از نظر زیبایی است.
خانه سنتی ایرانی
یکی از اولین چیزهایی که در ایران باعث شگفتی گردشگران می شود خانه های سنتی باشکوه آن است. فرقی نمی کند که از علاقه مندان به معماری باشید یا نه، مجذوب نبوغ طراحی خانه های قدیمی خواهید شد. طراحی خلاقانه و سازگار با محیط زیست این خانه ها به گونه ای است که در زمستان های سرد متعادل و در روزهای گرم تابستان دلپذیر نگه داشته می شود. ناگفته نماند که طرح های چشم نواز، گچ بری، آینه کاری، نقاشی هایی که نماد مفاهیم غنی ایرانی و استفاده از گل ها و گیاهان رنگارنگ است از دیگر ویژگی های قابل توجه این خانه هاست که بازدیدکنندگان زیادی را به خود جلب می کند. به طور کلی، معماری سنتی ایران تنها یک سبک معماری نیست، بلکه بازتابی دقیق از فرهنگ، سبک زندگی، نگرش، اصول و دین غنی ایرانی است. شرکت نوسازی ساختمان سازین; در این مقاله ارائه دهنده انواع خدمات طراحی و بازسازی داخلی به معرفی سبک معماری سنتی ایرانی می پردازد. خانه سنتی ایرانی – معماری سنتی ایرانی. شاید تعجب کنید که چرا ویژگی ها و عناصر خانه های سنتی از منطقه ای به منطقه دیگر متفاوت است. باید گفت ویژگی ها و عناصر به کار رفته در معماری بسته به اقلیم، فرهنگ و اصول منطقه متفاوت است. مثلا خانه هایی را در یزد می بینید که دو قسمت دارند یکی برای خانواده و دیگری برای مهمان. یعنی ایجاد یک مکان خلوت برای اعضای خانواده به ویژه خانم ها با رعایت موازین اسلامی. یا به دلیل شغل اصلی مردم اصفهان که صنایع دستی است، می توان تزیینات و طرح های خاصی را در آنجا دید. ناگفته نماند که اهمیت مسائل بومی و فرهنگی در طرحها وجود دارد، زیرا وی طیف وسیعی از سبکها، روشها، تکنیکها، مصالح، اشکال و فرمها را رعایت کرده است. طرح های به کار رفته در معماری سنتی ایران در واقع نشان دهنده تنوع محلی و فرهنگی در سراسر ایران است. یکی از تکان دهنده ترین و جالب ترین نکات در مورد خانه های سنتی ایرانی این است که به جز کاخ ها و عمارت ها، بیشتر خانه ها نمای بیرونی ساده ای دارند، در حالی که طراحی داخلی بر اساس ثروت مردم است. نمای بیرونی همیشه ساده نگه داشته می شود تا همسایه های فقیر تفاوتی با همسایه های ثروتمند خود احساس نکنند. این نماینده بزرگ فرهنگ ایرانی است، جایی که آنها نسبت به یکدیگر احساس همدردی و توجه داشتند. خانه سنتی ایرانی – پیشنهاد بررسی معرفی سبک کلاسیک مدرن در دکوراسیون داخلی.
اصول معماری سنتی ایران در معماری سنتی ایران دو عامل برجسته برای طراحی فضای اتاق در نظر گرفته می شود. اولین و مهمترین این عوامل استفاده از اتاق است و در وهله دوم تاثیری است که این فضا بر روی کاربران گذاشته است.
عامل بسیار مهم در طراحی معماری سنتی ایران، استفاده از مصالح، عناصر، نقوش و طرح هایی بود که مستقیم یا غیرمستقیم برگرفته از طبیعت بود. همچنین تناسبات دقیق، فرم های مناسب و تزئینات متنوع از ویژگی های اصلی طراحی داخلی خانه های سنتی ایرانی است. به طور کلی طراحی سنتی ایرانی کاملاً منعطف است. طاق ها و طاق نماها در ایوان ها، ایوان ها، ستون های بلند و دیوارهای فراوان دیده می شود که نشان از اهمیت حریم خصوصی در معماری آنها دارد. فضای داخلی و خارجی در معماری سنتی ایران یکی از نکات مهم خانه های سنتی بزرگ آنها بود. تقریباً تمام خانه ها از دو قسمت اندرونی و بیرونی تشکیل شده بودند. فضای داخلی برای اعضای خانواده است و همچنین به انجام کارهای کلی داخل خانه اختصاص دارد. در نتیجه حریم خصوصی مردم محفوظ است و زنان نیازی به حجاب نداشتند. در حالی که فضای بیرون برای مهمانان در نظر گرفته شده است و برای حفظ حریم میزبان نمی توانند وارد فضای داخلی شوند.
چگونه سبک مینیمالیسم را در دکوراسیون منزل بگنجانیم؟
عناصر به کار رفته در معماری سنتی ایران در گذشته بر روی زمین می نشستند، بنابراین فرش های زیبایی در خانه های سنتی به چشم می خورد. در زمستان ها دور یک صندلی (میزی کم ارتفاع با بخاری زیر آن) جمع می شدند. در تابستان روی فرش می نشستند و حتی روی آن می خوابیدند. اما پس از مدتی مبل و تخت به برنامه ها اضافه شد. اما فرش هرگز از فرهنگ مردم حذف نشد. علاوه بر این، مبل و تخت در ارتفاع کم بودند تا اختلاف با زمین به حداقل برسد.
در معماری ایرانی استفاده از رنگ ها بسیار مهم است، معمولا در داخل خانه از رنگ های غنی، پررنگ و گرم مانند قرمز، قرمز سرمه ای، سبز، فیروزه ای و قهوه ای استفاده می شود.
علاوه بر رنگ، تقارن و تعادل در کل فضای خانه بسیار مهم است. در نتیجه خانه ها حس پاکی، صداقت و آرامش را در بین میزبانان و مهمانان پرورش می دهد. یکی از بارزترین ویژگی ها در طراحی خانه ها توجه به جزئیات و ساختار کلی آن است. عناصر کالبدی به کار رفته در معماری سنتی ایران در شهرهای قدیمی ایران مانند یزد، شیراز، اصفهان، کاشان و تهران می توان خانه های سنتی با ویژگی های گوناگون یافت. . برخی از این ویژگی ها در همه جا رایج هستند در حالی که برخی دیگر مختص آن منطقه هستند. برخی از ویژگی ها از نظر جغرافیایی برای انطباق با آب و هوا طراحی و اجرا شده اند، در حالی که برخی دیگر بر اساس فرهنگ و حرفه مردم هستند. در ادامه شما را با برخی از عناصر اصلی در معماری خانه های سنتی آشنا می کنیم.